Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

21 - Συνεδριάζει αύριο για πρώτη φορά η Επιτροπή Αγίου Όρους

Συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του Αγίου Όρους

Τα εκκρεμή ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Αγίου Όρους που θα συνέλθει, για πρώτη φορά ύστερα από πολλούς μήνες, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Ιερά Κοινότητα θα εκπροσωπήσει Επιτροπή υπό τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ.Ελισσαίο και τους Μοναχούς Νικόδημο Λαυρεώτη, Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και Φώτιο Γρηγοριάτη. Θα συμμετέχει επίσης ως ειδικός γραμματέας ο Μοναχός Ιωάννης Μικραγιαννανίτης.

Στην Επιτροπή Αγίου Όρους μετέχουν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ως Πρόεδρος, ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, οι Γεν. Γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Νομικός Σύμβουλος του ΥπΕξ και ο Διευθυντής της Αρμόδιας Διεύθυνσης επί των Εκκλησιαστικών του ΥπΕξ, Πρέσβης κ. Δαμιανάκης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 12μμ, στο Υπουργείο Εξωτερικών।

Παράγοντες από την Πολιτεία και από την Αγιορείτικη Κοινότητα, που επικοινώνησε μαζί τους το Amen.gr, εκτίμησαν ότι «η συνεδρίαση της Επιτροπής, που αντανακλά την καλή διάθεση συνεργασίας αμφοτέρων των πλευρών, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην από κοινού αντιμετώπιση κάποιων ζητημάτων ζωτικής σημασίας για το Άγιο Όρος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την πρόσφατη ολιγόωρη επίσκεψή του στις Καρυές, όπου είχε και συνεργασία με την Ιερά Κοινότητα, θέλοντας να καταδείξει το συνεχές ενδιαφέρον του για τα θέματα της Μοναστικής Πολιτείας, έδωσε εντολή στον Πολιτικό Διοικητή Αρίστο Κασμίρογλου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το ταχύτερο δυνατό να μπορέσει να συνέλθει η Επιτροπή Αγίου Όρους.

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7186


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/10/11, 6:34 μ.μ.

    Τώρα μάλιστα,σώθηκε το Αγιονόρος!!!Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!!!Amen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή